Skip to content

A fost odată România

26/08/2011

       A fost odată România, acea ţară minunată în care mi–am petrecut copilăria cu multă bucurie, cu dragoste alături de prieteni adevărați, Românie pe care azi nu o mai recunosc.
A fost odată România unde copiii ieșeau cu jucăriile  în faţa blocului pe preșuri sau jucau „Raţele şi vânătorii„, „Baba oarba„, „Tară ţară vrem ostaşi„, „Telefonul fără fir„, „ De-a v-aţi ascunselea„ etc. Vă mi aduceţi aminte de acea copilărie? De aceea Românie în care surprizele de la guma „Turbo„ sau o cutie de „Boni Bon„ ne făceau să ne simţim bine?
Ei bine eu îmi amintesc cu drag de toate acestea, amintiri de o Românie mai fericită unde oamenii erau mai fericiţi, unde bunul simţ şi cei şapte ani de acasă nu lipseau ceea ce azi au devenit o raritate.
Mergând pe străzile din România actuală nu regăsesc nimic din ceea ce eu am trăit, din ceea ce era frumos odată. Unde sunt copiii azi? Unde se joacă? Răspunsul e simplu: închişi în faţa unui calculator, televizor, jucând PlayStation sau video game, închişi din propria voinţă într-o lume unde jocurile de altă dată au devenit istorie sau pur şi simplu amintirile noastre.
A fost odată o Românie în care ajutai cu drag un batrân să treaca strada, ofereai cu plăcere locul tău în autobuz unei femei însărcinate. Acea Românie nu mai există, acum fiecare se gândeşte cum să facă bani, cum să aibă parte de lux indiferent prin ce mijloace. Găseşti în România de azi, femei ce-şi vând copiii, bărbaţi ce-şi obligă femeile ce îi iubesc să se prostitueze, oameni ce pun copii la cerşit, copii ce fură de la proprii părinţi şi toate acestea din dorinţa de a avea mai mult. Din păcate aşa ceva există, nu putem face nimic decât să privim cum ţara noastră a devenit ţara lor.
E trist ceea ce am relatat aici, dar mai suntem şi noi românii muncitori sau românii care au plecat în ţări străine şi care prin muncă cinstită, bun simţ, educaţie arată faţa României de altădată, dovedesc că România prin istoria şi cultura ei are multe de oferit. Aceşti oameni, sunt cei ce ne fac mândri să strigăm în continuare că suntem mândri de a fi români visând la „A fost odată România„.
R.I.

Annunci

From → In Romanian

2 commenti
  1. Domnule Stelian,

    Nu pot decat sa fiu de acord cu Dvs 100%!!! Regret si imi lasa un gust amar faptul ca ceea ce ati mentionat mai sus nu mai exista sau a devenit o raritate, tot ceea ce pot face este sa incerc sa fiu o persoana cat mai buna, noi toti sa incercam sa fim mai buni.
    Va multumesc pentru comentariul sincer.

    Mi piace

  2. tot ce ai mentionat tu acolo se datoreaza ( era pe vremea regretatului presedinte ) CAPITALISMULUI ! atunci aproape toti erau prieteni sau macar amici,nu se inselau unul pe altul pt.a obtine un chistig suplimentar SI se mai si ajutau unii cu altii

    Mi piace

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: